چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟: بی شک تمامی داوطلبان کنکور از این موضوع آگاه هستند که موفقیت در این آزمون سرنوشت ساز، نیازمند داشتن یک برنامه ریزی صحیح و اصولی می باشد. قبولی در کنکور را میتوان یکی از مهم ترین مراحل در زندگی هر شخص دانست که به طور مستقیم بر آینده و سرنوشت او موثر است. برای دستیابی به این هدف فرد باید توانایی مدیریت زمان، تمرکز، حفظ انگیزه و تلاش را داشته باشد.
یکی از راه هایی که به موفقیت در کنکور کمک میکند، برنامه ریزی می باشد. در واقع داشتن برنامه ریزی کمک میکند تا بازده مطالعه داوطلبان افزایش پیدا کند، آرامش روحی و روانی داشته باشند و منجر به تمرکز بالای داوطلبان خواهد شد. شاید بسیاری تصور کنند که انجام برنامه ریزی، اصول خاصی ندارد. و هر فرد میتواند اقدام به برنامه ریزی نماید. اما این تصور اشتباه است و برنامه کنکور نیاز به رعایت اصول و استانداردهایی دارد. در ادامه مقاله اطلاعاتی در رابطه با نحوه برنامه ریزی برای کنکور در اختیارتان قرار میدهیم:
چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
تاثیرات برنامه ریزی در سال کنکور!
موفقیت در این آزمون برای تمامی داوطلبان و خانواده هایشان دارای اهمیت است. از این رو رقابت سختی میان داوطلبان وجود دارد و هر شخص به نوبه خود تمامی توان و انرژی خود را برای قبولی در کنکور به کار میگیرد. علاوه بر این همانطور که از این موضوع آگاه هستید، داوطلب در این سال فشار و اضطراب بالایی را متحمل می شود و نگرانی های بسیاری دارد. اما یکی از مهم ترین نگرانی های داوطلب در این سال را میتوان نگرانی از بابت کمبود وقت دانست.
یکی از اصلی ترین راهکارهایی که به کاهش این نگرانی کمک میکند، انجام برنامه ریزی دقیق می باشد که هم داوطلب با آگاهی از استانداردهای یک برنامه اصولی میتواند اقدام به تدوین آن کند و هم میتواند به مشاوره های کنکور مراجعه کرده و برنامه ای دقیق را دریافت کنید. اولین قدم برای تدوین یک برنامه مناسب کنکور، تعیین هدف است. در برنامه کنکور باید تمامی عوامل مانند چگونگی درس خواندن صحیح، میزان ساعات مطالعه، خلاصه نویسی، انعطاف پذیری، ساعت استراحت و …. به طور دقیق تعیین شود.
مزیت های برنامه ریزی صحیح و اصولی
داشتن یک برنامه ریزی صحیح و اصولی در سال کنکور بازدهی افراد از زمان مطالعه را افزایش میدهد و علاوه بر آن منجر میشود تا ساعات و زمان هایی که صرف مطالعه میشود هدفمند و منظم باشند.
داشتن برنامه دقیق و اصولی کمک میکند تا داوطلبان انگیزه بیشتری برای درس خواندن داشته باشند و در نیتجه تلاش خود را افزایش دهند.
درس خواندن طبق برنامه ریزی کمک میکند تا داوطلبان درگیر چالش و فشارها در سال کنکور نشوند.
داشتن برنامه ریزی مناسب آرامش بیشتری را برای داوطلبان به همراه دارد و قادر است تا حد زیادی استرس و اضطراب آن ها را کاهش دهد.
درس خواندن طبق برنامه در سال کنکور میزان بازدهی و کیفیت مطالعه را افزایش میدهد.
برنامه ریزی درسی در زمان مورد نیاز شما صرفه جویی میکند و در نتیجه دیگر برای کمبود و اتلاف وقت نگرانی نخواهید داشت.
داشتن برنامه به داوطلبان کمک میکند تا از بحران های احتمالی در سال کنکور خارج شوند و یا درگیر آن ها نگردند.
داشتن برنامه کمک میکند تا شما بدانید که در هر ساعت باید چه کارهایی انجام دهید و در نتیجه دچار سردرگمی نشوید.
درس خوندن بر اساس برنامه از حواس پرتی دانش آموزان جلوگیری میکند و در نتیجه منجر به افزایش تمرکز خواهد شد.(چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟)
و …
چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
مشخصات یک برنامه ریزی مناسب برای کنکور
یادداشت کردن ساعات دقیق مطالعه، تست زنی و … برای هر یک از دروس
هدفمند بودن برنامه و تنظیم آن بر اساس رشته و دانشگاهی که قصد قبولی در آن را دارید.
در نظر گرفتن حالت روحی و شخصی هر فرد و تنظیم برنامه بر اساس آن
انعطاف پذیر بودن برنامه به این معنی که در صورت بروز اتفاقات غیر قابل پیش بینی شخص بتواند، این زمان ها را جبران کند و تغییرات عمده ای در روند برنامه داوطلب پیش نیاید.
قابل اجرا بودن برنامه
وجود تنوع در برنامه کنکور(نباید زمان طولانی و زیادی صرف مطالعه یک درس شود تا خستگی و دلزدگی دانش آموزان را به همراه نداشته باشد.)
انجام برنامه ریزی در بازه های زمانی مختلف مانند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت
مشخص شدن نقاط قوت و ضعف داوطلبان در برنامه ریزی(برنامه کنکور باید به گونه ای باشد تا داوطب نقاط ضعف خود را بشناسد و زمان بیشتری را صرف بر طرف نمودن آن کند.)
افزایش آهسته و گام به گام ساعات مطالعه
تهیه و استفاده از منابع مطالعاتی مناسب
مشخص کردن زمانی برای تست زنی
و …
چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟
در نظر گرفتن شخصیت فردی
اولین قدم برای برنامه ریزی در سال کنکور، شناسایی اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داوطلب است. با تعیین این اهداف فرد میتواند به بهترین شکل زمان خود را مدیریت کند. اینکار همچنین کمک میکند تا قسمت ها یا دروسی که نیاز به تمرکز و تلاش بیشتری دارد را بشناسید و زمان بیشتری را صرف آن کنید.
مشخص کردن تمامی مطالب مهم برای انجام مطالعه
قدم دوم برای انجام برنامه ریزی، لیست کردن تمامی مطالب و یا دروس مورد نیاز برای مطالعه می باشد. که به عبارتی این مرحله را میتوان مهم ترین مرحله در برنامه ریزی کنکور دانست.
تعیین کارها و فرآیندهایی که برای هر یک ار دروس باید انجام شود.
انجام کارهایی که برای هر یک دروس داوطلب قصد دارد انجام دهد، مانند تست زدن، مطالعه کتاب های کمک آموزشی بیشتر و …. باید در این مرحله انجام شود و به طور دقیق یادداشت گردد.
اولویت بندی
برای داشتن برنامه دقیق و اصولی فرد بهتر است، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسد و طبق آن برنامه ریزی مناسبی را انجام دهد. به این معنی که برای جبران نقاط ضعف خود زمان بیشتری را صرف کند و یا موارد دیگر.
برنامه ریزی دقیق برای زمان های در دسترس
بهتر است هر روز در زمان های مشخصی به انجام مطالعه بپردازید. اینکار منجر میشود تا شما به این روال برای مطالعه عادت کنید که در نهایت تاثیرات مثبتی بر بازدهی شما خواهد داشت. (چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟)
استفاده بهینه از زمان های استراحت
آخرین قدم برای داشتن برنامه مناسب، استفاده بهینه از زمان های استراحت است. به عبارتی شما باید از این ساعت ها به عنوان فرصتی برای شارژ مجدد و دریافت انرژی برای ادامه مطالعه استفاده کنید.