ورود/ ثبت نام

پنج نکته‌ی مهم که باید در خلاصه نویسی رعایت کنید

نکات خلاصه نویسی
ضرورت خلاصه نویسی
خلاصه نویسی بخش ضروری مطالعه دانش‌آموز می‌باشد است و باعث می‌شود تکنیک‌های مطالعه کامل باشد و همچنین یادگیری را عمیق تر می‌کند. این کار به شما کمک می‌کند تا مطالعه‌ای فعال داشته باشید و درگیر آنچه می آموزید باشید. با ایفای نقش فعال‌تر در یادگیری، ذهن شما بسیار مایل به پذیرش همه چیزهایی است که باید یاد بگیرید و آن را راحت تر و موثرتر به خاطر می‌سپارید. در حقیقت می‌شود این طور گفت که خلاصه نویسی به ذهن شما و آنچه یاد گرفته‎‌اید، نظم میدهد. به شما کمک می‌کند تا نکات اصلی و مهم را در یک متن کوچک داشته باشید، به این ترتیب می‌توانید متن را بدون نیاز به خواندن دوباره و دوباره کل برنامه درسی مطالعه کنید. اما این کار به هیچ وجه قابل انجام نیست و باید چند تکنیک را مد نظر قرار دهید تا چکیده یک خلاصه باشد نه کپی متن.قبل از این درباره اهمیت خلاصه نویسی و روش‌های آن با شما صحبت کرده بودیم. اگر فراموش کرده‌اید یا اصلا از این موضوع با خبر نیستید، می توانید دوره اهمیت خلاصه نویسی را مشاهده کنید. خلاصه نویسی به صورت قابل توجهی یادگیری شما را افزایش می‌دهد. نکات و گام‌هایی وجود دارد که اگر به رعایت آن‌ها بپردازید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. در این دوره ما به نکات خلاصه نویسی می‌پردازیم.

آیا در خلاصه نویسی به نوشتن جزئیات هم می پردازیم؟
خلاصه نویسی که اکثر مشاوران توصیه می‌کنند، یک روش مفید درس خواندن و یادگیری است. در خلاصه اصولی شما باید از کلیات مطلب به جزئیات برسید. البته منظور این نیست که تمام مطالب موجود در کتاب‌ها و جزوه‌ها را وارد برگه خلاصه کنید. در روش‌های مختلف شما می‌توانید نکات مختلف را آورده و در زمان جمع بندی از نکات استفاده کنید. یادتان باشد زمانی که چکیده نویسی می کنید، نکات جزئی اضافه را وارد نکنید. برای روش‌های دیگر مثل حاشیه نویسی و نت برداری هم می‌توانید به ترتیب از نکات خارج جزوه و برداشت‌های ذهنی خودتان استفاده کنید.

خلاصه نویسی
در خلاصه نویسی رعایت چه نکاتی مهم است؟
اول از همه چیز یادتان باشد شما زمانی می‌توانید یک خلاصه کاربردی و مفید بنویسید که به مطالب مسلط باشید. پس حتما قبل از خلاصه نویسی دروس را مطالعه کنید. باقی نکات را به صورت خلاصه در ادامه برایتان آورده ایم:

 

«اگر می‌خواهید بیشتر با اهمیت خلاصه نویسی و روش‌های آن به خصوص روش مایند مپ آشنا شوید، دوره‌های مغزک را دنبال کنید.»