معرفی بهترین روش برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور
معرفی بهترین روش برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور: برنامه ریزی یکی از قسمت های مهم در زندگی این روز های تمامی افراد می باشد. چرا که مشغله های افراد به اندازه ای زیاد است که بدون برنامه ریزی امکان ندارد، بتوانند تمامی کارهای خود را به موقع انجام دهند. بی شک در سال های تحصیلی به خصوص سال کنکور این اهمیت دو چندان خواهد بود.
مطالعه طیف وسیعی از کتب و دروس، تست زنی، تمرین و … بدون داشتن یک برنامه مناسب امکان پذیر نخواهد بود. از این رو داوطلبان برای موفقیت در آزمون سراسری در قدم اول باید یک برنامه درسی مناسب و ایده آل داشته باشند. در این مقاله قصد داریم به بیان مطالبی در رابطه با روش های برنامه ریزی درسی بپردازیم. اما شما میتوانید برای داشتن یک برنامه استاندارد به موسسات کنکور مختلف مراجعه کنید و از کمک های مشاور تحصیلی بهره مند شوید:
معرفی بهترین روش برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور
دلایل ضرورت استفاده از برنامه درسی در سال کنکور
برنامه ریزی به داوطلبان این امکان را میدهد تا از بحران های احتمالی که در سال کنکور با آن مواجه میشوند، خارج شده و یا به طور کل درگیر این بحران ها نشوند.
یک برنامه درسی در سال کنکور میزان بازدهی دانش آموزان از مطالعه را افزایش خواهد داد. همچنین برنامه ریزی درسی کمک میکند تا ساعات و زمان هایی که به مطالعه میپردازید، هدفمند و منظم باشند.
مطالعه طبق یک برنامه استاندارد مانع از حواس پرتی دانش آموزان میشود. در نتیجه کمک میکند تا داوطلب در زمان مطالعه تمرکز بیشتری داشته باشد.(مشاور کنکور)
داشتن برنامه ریزی درسی به افزایش انگیزه داوطلبان کمک میکند. در نتیجه هر داوطلب تمامی تلاش خود را برای موفقیت به کار میگیرد.
داشتن برنامه ریزی درسی ایده آل کمک میکند تا داوطلبان درگیر چالش و فشارها در سال کنکور نشوند.
درس خواندن طبق یک برنامه ریزی درسی در زمان مورد نیاز شما صرفه جویی میکند. در نتیجه دیگر برای کمبود یا اتلاف وقت نگرانی نخواهید داشت.
داشتن برنامه ریزی مناسب به انتقال احساس آرامش به داوطلبان کمک میکند. و قادر است تا حد زیادی استرس و اضطراب شما را را کاهش دهد.
درس خواندن طبق برنامه در سال کنکور میزان بازدهی و کیفیت مطالعه را افزایش میدهد.
داشتن برنامه کمک میکند تا شما بدانید که در هر ساعت باید چه کارهایی انجام دهید و در نتیجه دچار سردرگمی نشوید.
و …
قدم به قدم انجام برنامه ریزی درسی
گام اول: تعیین هدف
اولین قدم برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور تعیین هدف است. هر داوطلب باید قبل از انجام برنامه ریزی تعیین کند که قصد قبولی در چه رشته و کدام دانشگاه را دارد. سپس با توجه به این موضوع دروس را اولیت بندی کرده و به مطالعه بپردازد.
قدم دوم: مشخص کردن عوامل تاثیر گذار بر هدف
بعد از اینکه داوطلب هدف خود را از قبولی در کنکور، تعیین کرد. باید به بررسی عوامل موثر بر موفقیت بپردازد. به طور مثال باید مشخص کند که کدام دروس تاثیر بیشتری در قبولی دارد، منابع درسی معتبر کدام است، شرکت در کدام آموزشگاه کنکور بهتر است و …. سپس با توجه به این موضوع برنامه ریزی را انجام دهد.
گام سوم: استفاده از منابع درسی معتبر
حتما از این موضوع آگاه هستید که برای موفقیت در کنکور، تنها خواندن کتب درسی کفایت نمیکند و باید از کتاب های کمک آموزشی مختلف نیز استفاده کنید. در این مرحله داوطلب باید با پرس و جو و کمک گرفتن از سایر داوطلبان یا اساتید، بهترین منابع درسی را انتخاب کرده و به مطالعه بپردازد.
قدم چهارم: تقسبم بندی دروس و زمان های در دسترس
در مرحله بعدی داوطلب باید دروس خود را به چند بخش تقسیم کند و برای مطالعه هر قسمت، زمانی را اختصاص دهد. به هیچ وجه نباید زمان زیادی را صرف مطالعه یک درس خاص کنید و یا در یک روز دروس سخت و دشوار را در برنامه خود قرار دهید. اینکار منجر میشود که به سرعت مغز شما احساس خستگی کند و بازدهی کافی نداشته باشید. علاوه بر این، یک برنامه اصولی، برنامه ای است که دروس در آن به طور همزمان مطالعه میشود.
گام پنجم: شرکت در آزمون های آزمایشی
آخرین مرحله برای داشتن یک برنامه مناسب، تست زنی می باشد. داوطلبان باید بعد از مطالعه هر درس یا فصل با حل کتب های تستی و یا شرکت در آزمون های آزمایشی خود را محک بزنند و بدانند که آیا دروس خوانده شده را به طور کامل یاد گرفته اند یا خیر. اینکار کمک میکند تا داوطلب نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد و در جهت بهبود نقاط ضعف خود تلاش بیشتری کند.
معرفی بهترین روش برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور
معرفی بهترین روش برای تنظیم برنامه درسی در سال کنکور
برای داشتن برنامه استاندارد در سال کنکور باید در ابتدا به شخصیت و ویژگی های شخصیتی هر شخص توجه شود. بنابراین برای برنامه ریزی ابتدا اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را مشخص کنید و با توجه به آن زمان خود را مدیریت کنید.
تمامی کتاب ها و منابعی که قصد دارید برای قبولی در رشته مورد نظر خود مطالعه کنید، را یادداشت کنید. اینکار کمک میکند تا موردی از قلم نیفتد و فراموش نشود.
در برنامه ریزی درسی باید تعیین کنید که برای هر درس قصد دارید، چه کارهایی مانند تمرین کردن، حل تست، مرور و … را انجام دهید. یادداشت کردن این موارد منجر میشود تا داوطلب خود را موظف به انجام آن بداند.
سعی کنید در برنامه درسی خود دروس را با توجه به نقاط ضعف و قوت خود اولویت بندی کنید. انجام اینکار کمک میکند تا متوجه شوید که برای چه دروسی باید زمان و وقت بیشتری را صرف کنید.
سعی کنید در برنامه ریزی، زمان های در دسترس خود در طول روز را طبقه بندی کنید. زمان های خود را به قسمت های 40 تا 90 دقیقه ای تقسیم کنید و هر درس را یکی از زمان ها مطالعه کنید.
یکی از اصول یک برنامه مناسب، قابلیت ارزیابی آن است. در صورتی که برنامه شما قابل ارزیابی باشد میتوانید زمان هایی که بیشترین استفاده و مطالعه مفید داشته اید، را مشخص نمایید.
یکی از نکاتی که در برنامه درسی نباید فراموش کنید، مشخص کردن زمان هایی برای استراحت است. داوطلب کنکوری باید از زمان های استراحت نهایت استفاده را ببرد و آن را به عنوان فرصتی برای شارژ مجدد بشناسند.
نکته دیگری که به موفقیت شما در آزمون سراسری کمک میکند، شرکت در پانسیون مطالعاتی است. که امکان مطالعه ای موثر را در اختیار داوطلبان قرار میدهد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم به طور خلاصه شما را با اهمیت و روش های برنامه ریزی درسی آشنا کنیم. همانطور که بیان شد برنامه ریزی از اهمیت بسیار بالایی در موفقیت برخوردار است. از این رو توصیه میکنیم اگر علم و دانش مختص به این کار را ندارید، حتما به یک مشاور کنکور مراجعه کنید و از خدمات آن ها بره مند شوید. امروزه در بیشتر موسسات کنکور مشاوران تحصیلی حضور دارند که با مراجعه به آن ها میتوانید از خدماتشان بهره مند شوید.
معرفی بهترین روش برای برنامه ریزی درسی در سال کنکور